Fysik

HJælpppp haster meget archimedes lov!?????

29. marts 2010 af Googles (Slettet)

hej jeg skal skrive en fysik rapport, hvor jeg skal eftervise loven : p=ρ*g*h+B  - det skulle vi gøre ved at bestemme vands- og saltvandsmassefylde (vha. programmet loggerpro, hvor vi sætte trykmålerens slange ned i alm. vand/ saltvand og aflæste trykket i loggerpro og h målte vi selv) --- det som jeg vil have hjælp til er om loven p=ρ*g*h+B  er achimedes lov?? og hvis nogen evt. har lavet rapporten, kan de ikke sende den til mig (skal nemlig bruge udførelse)?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2010 af peter lind

Det er ikke Arkimedes lov.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Archimedes' lov udtrykker, at opdriften på et legeme, der er nedsunket i en væske, er lig i størrelse med tyngden af den af legemet fortrængte væskemængde.


Svar #3
29. marts 2010 af Googles (Slettet)

hvad er det så for en slags lov?? min lærer har nemlig ikke skrivet det!


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Hvad er p, h, B og ρ?


Svar #5
29. marts 2010 af Googles (Slettet)

tryk,højde, "rho"=massefylde - men B ved jeg ikke hvad det er


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Men du har formodentlig lavet forsøget? B har tilsyneladende dimension af et tryk. Hvilken titel har forsøget?


Svar #7
29. marts 2010 af Googles (Slettet)

forsøget har titlet "tryk"


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 - B er måske atmosfærens tryk i luftrummet over jeres vandbeholder? Det er lidt vanskeligt at gætte ud fra dine oplysninger.


Svar #9
29. marts 2010 af Googles (Slettet)

jeg søget i nettet fandt ud af at B hedder barometerstanden


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 - Det bekræfter sådan set mit gæt i #8. Men vi har vist allerede afkræftet, at det ikke er Archimedes' lov, det drejer sig om.


Svar #11
29. marts 2010 af Googles (Slettet)

nåh, oki- men ellers tak


Skriv et svar til: HJælpppp haster meget archimedes lov!?????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.