Matematik

Hjælp til matematik

30. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej folk herinde, der er en opgave jeg gerne vil have hjælp til, men opgaven er svær for mig, derfor vil jeg gerne have I hjælper mig med opgaven.

Opgaven er:

Funktionen f har forskriften f (x) = x3 + 4x2 − 3x

Grafen for f har en tangent i røringspunktet (1, f (1)). Grafen for f er indtegnet på bilag 1.

Jeg skal bare bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunktet (1, f (1))

og det er det som jeg ikke kan finde ud af.

Håber I vil hjælpe.
På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. marts 2010 af mathon

    f(1) = 13 + 4·12 − 3·1 = 1 + 4 - 3 = 2

   f '(x) = 3x2 + 8·x - 3
   f '(1) = 3·12 + 8·1 - 3 = 3 + 8 - 3 = 8

   som indsat i
   y = f '(1)·(x-1) + f(1)   giver

   y = 8·(x-1) + 2


Svar #2
30. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Jeg har lige et spørgsmål, de tal som du har lagt ind i funktionen er det de tal som du taget fra røringspunkterne?


Svar #3
30. marts 2010 af sanoj122 (Slettet)

#1
 

Okay har fundet ud af det, tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.