Matematik

Ligninger??

30. marts 2010 af CamillaJensen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej..

Jeg sidder med en ligning jeg ikke kan løse, håber I vil hjælpe mig..

Formlen vi skal bruge: V = 0,03 * d2 * √a.     V er vandforbruget i m3 pr. time.     d er dysens diameter i milimeter.     a er vandtrykket, målt i atsmofære (atm)

Jeg kender dog både V og a. Så formlen vil se sådang ud med de tal jeg kender: 24 = 0,03 * d2 * √4

Jeg skal så finde ud af hvad d er, men ved ikke hvad jeg gør når jeg regner det ud på måden med at isolerer x (d2) i dette tilfælde..

Hvis I vil vide mere er I velkomne til at skrive til mig..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af mathon

    V = 0,03·d2·√(a)

    d =  (V / (0,03·√(a)))½


Svar #2
30. marts 2010 af CamillaJensen (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad det er du mener ;(


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2010 af 11111111 (Slettet)

24 = 0,03 * d2 * √4

d=24/(0,03*√(4)))^0,5

d= 20


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. marts 2010 af MN-P (Slettet)

24 = 0,03 * d2 * √4   finder kvadratroden af 4

24 = 0,03 * d2 *2     ganger med 100

2400=6*d2                      deler med 6 på begge sider

400=d2

d=20 eller d=-20

dyssen er 20mm


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2010 af AskTheAfghan

24             =    0,03 * d2 * √4     <=>
24             =    0,03 * d2 * 2       <=>
24             =    0,06 * d2             <=>
24/0,06    =    d2                        <=>
400          =    d2                         <=>
√400        =    √d                     <=>
±20           =      d

Så..

20mm     =    d


Skriv et svar til: Ligninger??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.