Matematik

rumfang af en oval bold. har virkelig brug for hjælp

30. marts 2010 af wirs7 (Slettet)

hey allesammen jeg har brug for hjælp med at finde en formel på en oval bold?

p.s. alt fra hjemmesider til formeller vil være nyttige

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Det må så være en ellipsoide. Planen møder ellipsoiden i ellipsen (x/a)2+(y/b)2=1-k/c, hvor z=k. Det omskriver vi til

x2/A + y2/B = 1, hvor A= a2(1-(k/c)2, find selv B. Arealet er πab*(1-(k/c)2), hvorefter rumfanget findes ved at summere volumenelementerne op med tykkelsen dx, så alt i alt får volumen V=∫πab*(1-(k/c)2)dk, og det giver (4/3)πabc kubikenheder.


Svar #2
30. marts 2010 af wirs7 (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

der skulle naturligvis stå "med tykkelsen dk"


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

En anden ting, jeg også skulle have med er at k er et vilkårligt sted på z-aksen, og vi integrerer fra -c til c, hvor (0,0,c) og (0,0,-c) er de "spidse" punkter. Du kan bruge et x-y-z koordinatsystem til at illustrere 1/8 af figuren.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2010 af Siidsel (Slettet)

 Jeg skal finde inertimomentet for en ellipsoide, (formlen) hvor jeg går ud fra at massen er jævnt fordelt i volumen. Man kan dele den op i dx stykker som er små cylindre, hvor det samlede inertimoment er summen af dx inertimomenter. 

det står beskrevet her:    http://tabitha.phas.ubc.ca/wiki/index.php/Rigid_Bodies

men forstår ikke forklaringen. Please hjælp mig! der står intet godt på nettet .. 


Skriv et svar til: rumfang af en oval bold. har virkelig brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.