Matematik

Isolering af x..

23. februar 2005 af Stine19 (Slettet)
2 = 4,5 * x^-0,3627

Kan man bare gøre sådan for at isolere x

-0,3627 kvadratrod til 2/4,5 = x

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2005 af frodo (Slettet)

tja.. tror da ihvertfald du mener det rigtige!

Du tager den -0,3621'nde rod af 2/4,5, eller som jeg nok ville have sagt. opløser 2/4,5 i -1/0,3621.

Meningen er den samme, synes bare det sidsteer pænest.

Men under INGEN omstændigheder kvadratrod, da dette betyder den anden rod!

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2005 af C.N (Slettet)

ja det kan man godt...

Svar #3
23. februar 2005 af Stine19 (Slettet)

problemet er bare at der kommer et minus tal ud af det... x er en vægt.. og den burde jo være positiv..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2005 af frodo (Slettet)

nej, tallet er ganske positivt! en eksponentiel udvikling kan aldrig blive negativ, og hvis den eksponentielle udvikling med grundtal 2/4,5 betragtes, må du altså få et positivt tal!

(=9,389)

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2005 af frodo (Slettet)

du skulle vel aldrig få -0,107?

Svar #6
23. februar 2005 af Stine19 (Slettet)

jo, det er præcis hvad jeg får.. jo, men det er jo et minus tal

Svar #7
23. februar 2005 af Stine19 (Slettet)

nogle der kan få det til et positivt tal : )

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2005 af Lurch (Slettet)

se på det sådan her
x^-0,3627 = 2/4,5
x=(2/4,5)^-(1/0,3627)
x=(/(2/4,5)^(1/0,3627)
x=9,35

Svar #9
23. februar 2005 af Stine19 (Slettet)

er ikke helt med på den her linje

x=(/(2/4,5)^(1/0,3627)
x=(???/(2/4,5)^(1/0,3627)

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Hmm...nu er klokken på den rigtige side af midnat, hvilket betyder, at man lige er i stødet til en isoleringsopgave :-)

#9: Vi bruger, at

x^(-0.3627) = 1/x^(0.3627)

Dermed fås

2 = 4.5*x^(-0.3627) <=>

x^(-0.3627) = 1/x^(0.3627) = 2/4.5 = 4/9 <=>

x^(0.3627) = 1/(4/9) = 9/4 <=>

x = (9/4)^(1/0.3627) = 9.354....

//Singularity

Skriv et svar til: Isolering af x..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.