Matematik

Please hjælp!! jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven :(

31. marts 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg er igang med en række matematik opgaver. Jeg kan simpelthen ikke se hvordan jeg skal læse den vedhæftede opgave korrekt.

jeg har prøvet at dele figuren op i trekanter, men tænkte at der måtte være en lettere måde. hvorefter jeg ud fra de opivede retningsvinkler prøvede at finde hældningerne for linjerne mod punkterne og derefter finde deres ligning. men kan ikke få det til at gå op da jeg ikke kender b i linjernes ligninger. y = ax+b

- opgaven med figurerne har jeg vedhæftet...   men hvordan kan jeg ellers lave det?????

please hjælp, jeg er fortabt :( 

på forhånd tusind tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, du skal igennem trekants beregninger.

For eksempel, i trekant AQR kender du |QR|, vinkel RQA, og vinkel QRA, så længden |QA| kan bestemmes og dermed x- og y-koordinaterne for punkt A.


Svar #2
31. marts 2010 af klinki (Slettet)

arh øv, havde troet der var en lettere vej. for det kommer da virkelig til at tage tid at lave alt det.. havde også tænkt på om man kunne gøre det med vektorer??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, du kan også bruge denne fremgangsmåde til at finde punkt A:

A(x,y) : t(cos142,79º ; sin142,79º)

A(x,y) : (14,60m ; 0) + s(cos160,22º ; sin160,22º)

Sæt de to udtryk lig hinanden og find s og t og dermed koordinaterne for A. Til syvende og sidst er det blot en anden formulering for fremgangsmåden i #1.


Svar #4
31. marts 2010 af klinki (Slettet)

dvs s og t ved den her metode er x og y ?


Svar #5
31. marts 2010 af klinki (Slettet)

det giver ingen mening :( for når jeg regner det ud giver det koordinaterne (0,0)  

jeg bruger mathcad, hvis du kender det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Nej, s og t er ikke x og y. Du får de to ligninger

t cos142,79º = 14,60m + s cos160,22º

t sin142,79º = s sin160,22º , dvs

s sin160,22º / tan142,79º = 14,60m + s cos160,22º

eller

s = 14,60m /(sin160,22º / tan142,79º - cos160,22º ) = 7,2317m

t = s sin160,22º / sin142,79º = 4,0468m, hvoraf

A = (-3,223m ; 2,447m)

Jo, jeg kender lidt til mathcad; men jeg bruger det ikke.


Svar #7
31. marts 2010 af klinki (Slettet)

når på den måde. nu forstår jeg det bedre :) burde kunne bruge denne metode ved alle mine punkter så.

okay, jeg bryder mig ikke om at bruge det, men er tvunget til det da jeg kan risikere at komme op i en mathcad eksamen når jeg afslutter matematik.


Svar #8
01. april 2010 af klinki (Slettet)

jeg kan virkelig ikke få det til at gå op på den måde du gør det. så prøver bare med trekants beregning :( øv øv


Skriv et svar til: Please hjælp!! jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgaven :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.