Matematik

tangentens ligning

31. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

er der nogen der kan forklare mig hvad bogstaverne og tallene i den nedenstående ligning betyder:

y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0)

det er ved dette step jeg går i stå når jeg skal finde tangentens ligning.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af bolani (Slettet)

Når man skal finde en (ret) linjes tangent benytter man sig af formlen:

y = a (x-x0) + y0

x0 er et punkt du vælger for den (oplyste) forskrift.

y0 er dets dertilhørende y værdi altså f(x0)

a er hældningen. Den finder du ved at differentiere din ligning på det bestemte punkt (x0). Altså f ' (x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. marts 2010 af mathon

opsummeret
i kurvetangentens røringspunkt Po(xo,f(xo))

                     1)   beregn f '(x)
                           og indsæt xo
                           til beregning af f '(xo)

                     2)   beregn f(xo) hvis yo ikke allerede kendes

                     3)   indsæt
                              f '(xo) og f(xo)
                           i
                              y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)
           

                    


Svar #3
31. marts 2010 af Stella Lilja (Slettet)

 okay tusind tak nu er jeg helt med på den :) 


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.