Matematik

Længden af det hængende kabel

01. april 2010 af mattonia (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

nogen der kan hjælåe med denne opgave?

Er vedhæftet som pdf fil

Jeg ved ikke rigtig, hvor jeg skal begynde...

Vedhæftet fil: kabel.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Uanset om du har givet længden som en formel eller ej, så er det godt at vide, hvordan man når frem til den. Det gør man ved at se på et lille stykke af kurven (Kablet). Man får da ds=vdt <=> ∫ds=∫|dr/dt|*dt, integralet på venstre side er et linieintegral (over C), mens integralet på højre side går fra a til b. Taylorformlen (se den i din bog) giver en approximation til l=λsinh(L/λ), her skal du bruge funktionen (ex-e-x)/2. Du skal tage så mange led med, at du opnår den ønskede tilnærmelse.


Svar #2
04. april 2010 af mattonia (Slettet)

Hej igen

Jeg er nogenlunde klar over, hvad taylorpolynomiumet er, men er stadig lidt i tvivl om selve opgaven.

i spørgsmål 1, hvor jeg skal definere funktionen: g(x)=2λsinh(x/λ), skal jeg erstatte x med (ex-e-x)/2 er det korrekt? 

eller hvordan skal jeg indsætte det?


Skriv et svar til: Længden af det hængende kabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.