Matematik

ligning

02. april 2010 af sabl (Slettet) - Niveau: B-niveau

løs følgende ligning:

-2,5 = log ( 2x )


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af mathon


         -2,5 = log (2x)  x>0

         10-2,5 = 2x

         x = (1/2)·10-2,5
 


Svar #2
02. april 2010 af sabl (Slettet)

10 er grundtallet i  log derfor 10-2,5  okay

men i linie 3 hvor kommer ½ i parantes fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

#2 Fordi

10-2,5 = 2x ⇔

x = (1/2)·10-2,5

Er det samme som

10-2,5 = 2x ⇔

x = (10-2,5)/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2010 af mathon

eller skrevet
                       (10-2,5 )/2

     


Svar #5
02. april 2010 af sabl (Slettet)

Ja selvfølgelig du dividere med 2 fordi der står 2X

Tak for hjælpen

Nogen gange kan det være svært at se skoven for bar træer


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.