Matematik

matematik

02. april 2010 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen som kan hjælpe mig med følgende opgave?

I år 2000 var der 7600 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr. I de følgende år vok-sede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst 1 million kr., med god tilnærmelse med 1300 om året.
a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
b) Hvor mange danskere vil ifølge modellen have en indkomst på mindst 1 million kr. i 2009? Hvornår kommer antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr. op over 23.000, hvis denne udvikling fortsætter?

på forhånd tak . :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Proprium (Slettet)

"I de følgende år vok-sede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst 1 million kr., med god tilnærmelse med 1300 om året."

Hvilken model kan der mon være tale om? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Der står i "I de følgende år vok-sede antallet af danskere", men skal der ikke stå "I det følgende år vok-sede antallet af danskere" . Ellers er det umuligt at beregne det præcisse antal danskere for 2009.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Det er da netop muligt at opstille modellen, når man får at vide, at i de efterfølgende år voksede antallet med god tilnærmelse med 1300 om året. Man får hældningskoefficienten foræret og får også at vide, at det er godt nok for de næste mange år (frem til 2009 og om muligt længere).


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Tak Andersen. Det gav mening.


Svar #5
04. april 2010 af Magnus22 (Slettet)

forstår det stadig ikke helt? vil det sige at noget skal i ^2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2010 af Proprium (Slettet)

#5 Du skal ikke sætte noget i anden, nej. Du skal opstille en model af formen f(x) = ax+b ud fra opgaveformuleringen (se eventuelt #3)


Svar #7
05. april 2010 af Magnus22 (Slettet)

jeg forstår altså ikke helt hvad a er i dette tilfælde, er det 1300, og b er 1 mio?

altså: y=1300x+1.000.000 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

Nej  y = 1300x + 7600  b=7600 danskere er for begyndelsesåret 2000.  De 1 million kr skal ikke tages med i beregningerne.  


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2010 af ramme2 (Slettet)

for øvrigt i spørgsmål b sætter du x = 2009-2000 = 9 i spørgsmålet om antal danskere der vil have en årsindkomst på 1 mil. 

De indsættes som x i ligningen   y = 1300x+ 7600

Der spørges om hvornår antallet af danskere der tjener i mil. er over 23000

y sættes lig med 23000 og indsættes i ligningen  y= 1300x+7600  isoler x og du får antallet af år efter 2000.


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.