Matematik

3 trinsreglen - differentialregning

02. april 2010 af ckkc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med et spørgsmål der lyder;

Beregn ved hjælp af 3-trinsreglen f`x0  i et vilkårligt punkt x0 for funktionen med forskriften fx=x3-3x-1

(3-trinsreglen: 1 opskriv differentialskvotienten.2 reducer differentialskvotienten mest mulig. 3 bestem grænseværdien af den reducerede differenskvotient når x->0 )

kan du finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det, du ikke kan finde ud af? Funktionen er

f(x) = x3 - 3x - 1

Find den afledede (differentialkvotienten, uden "s") af hvert led i funktionen og kombiner dem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2010 af peter lind

Det er differenskoefficienten du skal finde. Den er (f(x+h)-f(x))/h


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Ja du har ret. Det må være differenskvotienten, der er tale om. Og dernæst skal dens grænseværdi findes for h → 0 .


Svar #4
02. april 2010 af ckkc (Slettet)

opgaven er formuleret således:

Beregn ved hjælp af 3-trinsreglen f'x0 i et vilkårligt punkt x0 for funktionen med
Forskriften
fx=x3-3x-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 - Ja, så start med at beregne differenskvotienten

(f(x0 + h) - f(x0)) / h


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. april 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:tretrinsregel_1.doc

Skriv et svar til: 3 trinsreglen - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.