Matematik

Matematik - integral... areal-bestemmelse...

24. februar 2005 af Maria17 (Slettet)
Hej hej

Jeg er kørt lidt fast i denne opgave. Jeg har en idé om at jeg skal isolere x i ligningen, for jeg tror at der med opgaven menes at jeg skal finde arealet udfra y-aksen. Men jeg synes ikke rigtig jeg kan få det til at passe. Nogen der kan hjælpe mig?

En funktion f er givet ved
f(x)=x^2-6x+10

En punktmængde M er bestemt ved
{(x,y)|f(x)

Beregn arealet af M


Mvh. Maria

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Maria:

Punktmængden M afgrænses af graferne for funktionerne

f(x) = x^2 - 6x + 10
g(x) = 2

Som du selv er inde på, skal du bestemme de værdier af x, for hvilke

f(x) = g(x)

Det er en simpel andengradsligning i x.
Dernæst skal du afgøre, hvilken af funktionerne, der er størst i det relevante integrationsinterval.

Når du har argumenteret derfor, skulle du kunne se, at dette integral (med de relevante grænser) giver arealet af M;

A(M) = int[2-f(x)dx]

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

For at der ikke skal være tvivl, mener jeg i #1 naturligvis

int[(2-f(x))dx]

//Singularity

Svar #3
24. februar 2005 af Maria17 (Slettet)

OKay... Mange tak... Tror jeg har misforstået den lidt...
Men man skal altså bare finde arealet mellem g(x)=2 og f(x)??!

Dette areal har jeg fået til:
M=4/3

Kan det ikke godt passe?

Svar #4
24. februar 2005 af Maria17 (Slettet)

hmm.. det kan da ikke passe... skal man ikke finde arealet nedtil y-aksen??

Er en smule forvirret...

Svar #5
24. februar 2005 af Maria17 (Slettet)

nej du har nok alligevel ret... :O)

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: A(M) = 4/3 er korrekt.

//Singularity

Skriv et svar til: Matematik - integral... areal-bestemmelse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.