Matematik

Eksponentielle funktioner - Matematik C

04. april 2010 af MatiDall (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Heey.. Jeg har fået til opgave at løse funktionen:

f(x)=b*a^x

Jeg er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre.. men tror jeg skal finde a

hjælp mig.. :s


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af mathon

og b

uden oplysning om to punkters koordinater
kan der ikke hjælpes


Svar #2
04. april 2010 af MatiDall (Slettet)

 f(x)=6*1,3^x

hjælper det måske lidt? 

andet står det ikke i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af TheaRomanius (Slettet)

Der skal altså to ting til for at bestemme forskriften for en eksponentiel funktion!! Enten skal man kende to punkter på grafen for f(x), eller man  skal kende værdien af a og et punkt på grafen!!


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2010 af TheaRomanius (Slettet)

der står a jo allerede? a=1,3


Svar #5
04. april 2010 af MatiDall (Slettet)

 han har skrevet sådan her:

"Til beregning af den relative tilvækst kan man nøjes med formlen (a-1)*100% hvor a er a tallet fra den eksponentielle funktion

'f(x)=b*a^x.

Hvis funktionen hed for eksempel f(x)=6*1,3^x vil dens relative tilvækst være (a-1)*100%=(1,3-1)*100%=30%"

Og jeg forstår det ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2010 af mathon

           y2/y1 = aΔx

           ((y2-y1)/y1) = a1 - 1

           (Δy/y1)·100% = (a-1)·100%

           (Δy/y1)·100% = (1,3-1)·100% = 30%

......................

            a/b = c/d  ⇔  (a-b)/b = (c-d)/d    b≠d≠0
som for
            d = 1 giver

            a/b = c ⇔ (a-b)/b = c - 1


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner - Matematik C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.