Matematik

Hjælp søges

05. april 2010 af Deda (Slettet)

Hej folkens.

Jeg kunne godt tænke mig lidt hjælp til, hvordan jeg kan løse følgende opgaver:

1. x1.5 = 8

2. 23 * 73 * 143

3. (a^(1/2)* a^(-1)*(√a )^3) / (a^8 )^(1/2)

På forhåmd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af Isomorphician

Brug dine potensregneregler:

ap*bp = (ab)p

----

ap/aq = ap-q

---

a1/2 = √a

--

(ap)q = apq

---

Hint til den første: 8 = 23

xp = k <=> x = k1/p


Svar #2
05. april 2010 af Deda (Slettet)

Er svaret til opgave 1 så ikke 4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af Isomorphician

Jo.


Svar #4
06. april 2010 af Deda (Slettet)

Okay, mange tak :-) Tror jeg er ved at forstå det nu.

Et sidste spørgsmål. Jeg får stillet en opgave, hvor jeg skal bevise følgende rodregler, med potensregneregler.

√(q&a*b)= √(q&a)* √(q&b)

Det jeg bliver i tvivl om er:

(a*b)^q= a^q* b^q

Er dette rigtigt? Og skal der stå 1/q istedet for bare q?


Skriv et svar til: Hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.