Matematik

Vis , at sandsynligheden for , at der findes mindst 1 isolationsfejl på en sådan prøvelængde , er 9,5 % .

05. april 2010 af kaspernybro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Har problemer med en opgave..

Ved fremstilling af en bestemt trådtype kan isolationsfejlene anses som Poisson - fordelt med en middelværdi på 1 fejl pr. løbende km.

Isolationskontrollen består i , at der 4 gange dagligt på tilfældige steder af tråden udtages en
prøve på 100 m .


a. Vis , at sandsynligheden for , at der findes mindst 1 isolationsfejl på en sådan
prøvelængde , er 9,5 % .

b. Hvad er sandsynligheden for , at mindst 2 af disse 4 prøver viser isolationsfejl ?
( Hint : fejl / ikke fejl )

Mange tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af peter lind

Det kan du slå op enten i et regneark eller i et CAS værktøj. Du kan også bruge at P{X ≥1}= 1-P{X=0} og regne ud selv, hvis du har formlen for Poissonfordelingen.


Svar #2
05. april 2010 af kaspernybro (Slettet)

a.

4/1*0.095*(1-0.095)^3 =0.2817

1- 0.2817= 0.7193 = 71.9 %

hmm er dette rigtigt


Svar #3
05. april 2010 af kaspernybro (Slettet)

Har fundet ud af det :D tak for hjælpen


Skriv et svar til: Vis , at sandsynligheden for , at der findes mindst 1 isolationsfejl på en sådan prøvelængde , er 9,5 % .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.