Matematik

Beregn den eller de værdier af b, så dette 2. gradspolynomium netop har én rod.

06. april 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn den eller de værdier af b, så dette 2. gradspolynomium netop har én rod.

y=2x^2+bx+4

Jeg går ud fra at

a= 2

b= b

c=4

Aner ikke hvad jeg skal nu.


Svar #1
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

Jeg skal finde ud af, hvornår d = 0, fordi så har den nemlig kun 1 rod.

så jeg prøver at udregne deskriminanten:

D= b^2-4ac

jeg indsætter så bare hvilket som helst tal, ind på ds plads?

d= 1^2-4*2*4

= -34

Men må jeg så godt bare blive ved med at sætte tal ind, indtil det giver det rigtige? eller er der en specifik måde jeg kan regne det ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af mathon

    d = b2 - 4·2·4 = 0

          b = ±√(42·2) = ±4√(2)


Svar #3
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

så hvis jeg skriver

+4 *kvadratrod (2)

og

-4*kvadratrod(2)

så har jeg resultatet af b???


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af mathon

Ja


Svar #5
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

Når jeg regner det ud med TI, får jeg ikke noget resultat!


Svar #6
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

Stadig blank.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2010 af mathon

Define f(x) = 2x^2+b*x+4

Define b = -4√(2)

solve(f(x)=0,x)  output = x = √(2)

Define b = 4√(2)

solve(f(x)=0,x) output = x = -√(2)


Svar #8
06. april 2010 af archenemy (Slettet)

vil det sige at min b er kvadratrod 2 og kvadratrod minus 2?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. april 2010 af mathon

dvs
           at
                b = ±4√(2)
og
           at
                2x2 + (4√(2))·x + 4 = 0 har den eneste løsning -√(2)
                2x2 - (4√(2))·x + 4 = 0 har den eneste løsning √(2)
             
              
 


Skriv et svar til: Beregn den eller de værdier af b, så dette 2. gradspolynomium netop har én rod.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.