Matematik

geometri

06. april 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.. jeg sidder og laver matematik men er kørt fast.. har fået en opgave der lyder sådan her..

i et sædvanling koodinatsystem er givet tre punkter A= (-2,-1) B= (3,5) C= (8,1)

der står så at jeg skal beregne længden af siderne og vinklerne?

er der en der kan fortælle mig hvordan jeg skal gøre det ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2010 af mathon

                 siderne beregnes med punktformlen 
                          eksempelvis
                                            a = √(8-3)2+(1-5)2)

                 vinklerne med cosinus-relationen på vinkelform
                         eksempelvis
                                            A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc))


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2010 af shahjii (Slettet)

du skal lave følgende vektorer: Vektor AB , vektor AC og vektor BC. Vektorernes koordinaterfindes ved at trække slutpunktets koordinater fra startpunktets koordinater. Herefter finder man længden af vektorerne.

Herefter kan du finde  vinklerne vha. en cosinus relation eller sinus realtion


Svar #3
06. april 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg er ikke helt med på hvad du mener? kan du forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. april 2010 af mathon

                                 a = √(8-3)2+(1-5)2) = √(41)

                                 b = √(8+2)2+(1+1)2) = √(104)

                                 c = √(3+2)2+(5+1)2) = √(61)

                                 A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc)) = cos-1((104+61-41)/(2·√(104)·√(61))) =

                                 B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac)) = cos-1((41+61-104)/(2·√(41)·√(61))) =

                                 C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab)) = cos-1((41+104-61)/(2·√(41)·√(104))) =


Svar #5
06. april 2010 af kalle09 (Slettet)

okay.. er ved at være med nu.. men der hvor du finder a. hvorfor er det 8-3 og 1-5 ?

vil bare lige være sikker på det


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. april 2010 af mathon

tegn trekanten og få overblik


Svar #7
06. april 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg har skam tegnet den.. forstår bare ikke helt hvorfor det lige er 8-3 og 1-5


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. april 2010 af mathon

punkt-afstandsformlen

afstanden mellem punkterne
                   P1 = (x1,y1) og P2 = (x2,y2)
er

          dist(P1P2) = √((x2-x1)2+(y2-y1)2)


Svar #9
07. april 2010 af kalle09 (Slettet)

tak for hjælpen..er blevet færdig med opgaven nu:)


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.