Matematik

Vektor opgaver Haster idag

06. april 2010 af KristianMJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp til disse 2 opgaver de skal laves til imorgen.

Tegn det parrallelogram der er udspændt af a = ( 1 , 4 ) og b = ( 7 , -4 ) og beregn dets vinkler

Hvordan beregner jeg vinklerne?

og

Punkterne A, B, C og D har koordinaterne A ( -2,3 ), B ( 6,-1), C ( 1,-3 ) og D ( 7,4 ). Bestem den stumpe vinkel, som linjestykkerne AB og CD skærer hinanden under.

Hvordan ?

Tak på forhånd :).


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af shahjii (Slettet)

begge dele kan laves med formlen for vinkel mellem vektorer. Formlen lyder

cos v = (vektor(a) * vektor (b))/(længden af vektor(a) gange længden af vektor(b))

I 2. del laver du selv 2 vektorer, nemlig vektor AB og vektor CD. Dette gøres ved at trække slutpunktets koordinater fra startpunktets koordinater. Derefter bruges venstående formel igen.

Hvis vinklen bliver spids, trækker du den bare fra 180 grader og så har du den stumpe vinkel.


Svar #2
06. april 2010 af KristianMJ (Slettet)

Dvs i den første opgave

CosA = a*b / længdea * længdeb = -9 / 17*65 = -0.2707 = cos-1(-0.2707) = 105.71

B = 360 - 2*105.71 = 148.58/2 = 74.29

Er meget i tvivl med den anden opgave, kan du evt vise udregninger, ville være fantastisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2010 af shahjii (Slettet)

din første udregning er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2010 af shahjii (Slettet)

vektor AB = (6- (-2), -1 - 3)  = (8, -4)

vektor CD = (7-1, 4- (-3)) = (6, 7)

samme formel anvendes (jeg brugte grafregneren:) og herved bliver v = 75,96

Den stumpe vinkel: 180 grader - 75,96 grader = 104,04 grader <-- svaret


Skriv et svar til: Vektor opgaver Haster idag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.