Kemi

kemisk ligevægt

06. april 2010 af PeterKrzJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

En blanding af methan og hydrogensulfid kan ved opvarmning reagere og indstille sig i ligevægt med carbondisulfid (CS2) og hydrogen efter følgende reaktionsskema:

CH4(g) + 2 H2S(g) ligevægtspil CS2(g) + 4H2(g)

Dette er hvad jeg er nået frem til:

0,232=( [CH4(g)] * [H2S(g)]^2) / ( [ CS2(g) ] *[H2(g)]^4)
5.
[CH4(g)] = 1/300 =0,003333
[H2S(g)] = 2 /300)= 0,006666
0,232 = ((0,003333333333333333333-x)*(0,0066666666666666666666666-x)^2) / (x^5)
x = 0,0033333247408964

Jeg synes, at værdien for x er rimelig tæt på værdien for [CH4(g)]

Jeg vil gerne høre om det lyder ok.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af truemax1 (Slettet)

det lyder fornuftigt dit svare der.... bare lad være med at skrive så mange cifre efter komma!!


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2010 af nielsenHTX

har du ikke bytte om på ligevægts udtrykket, brude det ikke være.

k= ( [ CS2(g) ] *[H2(g)]^4) / ([CH4(g)] * [H2S(g)]^2)


k=produkter / reaktanter
 


Svar #3
07. april 2010 af PeterKrzJ (Slettet)

jo, det har du ret i.


Skriv et svar til: kemisk ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.