Matematik

ligning

07. april 2010 af luu14 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej alle

håber i lige kan hjælpe mig med en ligning.

4x+18=6x

og lige kan fortælle mig punkt for punkt for hvordan i gør.

tusind tak : ) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Saml x'erne på den ene side i ligningen:

4x + 18 -4x = 6x - 4x , træk sammen til

18 = 2x , divider nu med 2 til

x = 9


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. april 2010 af Walsh (Slettet)

Du samler X'erne på den højre side ved at sige -4x på venstre og højre side så den ser sådan her ud.

18=2x. Så dividere du 18 med 2x. og det giver 9. dvs X=9


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.