Matematik

løsning til ligning

07. april 2010 af subs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Jeg har problemer med at løse opgaven her:

Funktionens forskrift er f(x) = 2x + sin(X)

a) Bestem en løsning til ligningen f(x) = 1

b) Gør rede for ar ligningen f(x) = c har netop én løsning for alle c?

Jeg er ret på bar bund, håber i kan hjælpe! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

2x+sin(x)=1<=>sin(x)=-1<=>x= -π/2, arcusfunktionen er nemlig kun defineret i intervallet fra -π til π inklusive


Svar #2
08. april 2010 af subs (Slettet)

Undskyld, men det forstod jeg ikke..  vil du ikke prøve at forklare det på en mere simpel måde og med lidt flere ord? :-)


Skriv et svar til: løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.