Matematik

Matematik- Vektorer

08. april 2010 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: B-niveau

3 vektorer er gived ved a=(0,1,-1) , b=(4,-2,0) , c=(1,t,1/t)

beregn den/ de værdier af t, hvor b og c er ortogonale

3 punkter er givet ved C(1,-2,3) , D(-10,2,7) og E(4,0,-1)

beregn koordinaterne til midtpunktet af liniestykket DE

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af nielsenHTX

når to vektorer er ortogonale er deres vinkel 90 grader.

så b*c=0 prik.

find t


Svar #2
08. april 2010 af IraQiiia (Slettet)

jeg kan ikk finde ud af hvordan man finder t


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Altså

b=(4,-2,0) , c=(1,t,1/t)

Du skal finde t, således at bc = 0 . Udregn

bc = 4•1 + (-2)•t + 0•(1/t) = 4 - 2t , og løs ligningen 4 - 2t = 0


Skriv et svar til: Matematik- Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.