Matematik

Hjælp til funktioner

08. april 2010 af latte (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej nogen der kan hjælpe med at løse denne opgave, har fuldstændigt glemt hvordan man gør, når den ene er differentieret og den anden ikke er. men her kommer opgaven.

en funktion f er givet ved forskkriften f(x)=b x a* samt f(2)=48 og f `(2)=48ln(4)

bestem forskriften for f??

hvis de begge var udiferentieret ville det være meget simpelt, men kan ik lige huske hva man gør i dette tilfælde..

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi formoder, at det er en funktion af formen

f(x) = b xa .

Prøv at finde den afledede af f(x).


Svar #2
08. april 2010 af latte (Slettet)

 nej det er en eksponentiel funktion a gange b opløftet i x


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Altså

f(x) = a•bx

(Det skulle du jo så have skrevet til at begynde med). Find den afledede, idet du kan benytte, at

f(x) = a•bx = a•eln(b)•x


Svar #4
14. april 2010 af latte (Slettet)

tak for det :)


Skriv et svar til: Hjælp til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.