Matematik

Matematik

09. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

Hej

jeg har lige et spørgsmål, kan relationerne for vilkårlige trekanter og bruges på retvinklet trekanter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2010 af Majlund (Slettet)

Ja, naturligvs... Retvinklede trekanter er bare et særligt tilfælde, hvor udtrykkene i almindelighed bliver mere simple..

Fx siger sinusrelationen for en generel trekant:

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

Kigger man i stedet på en retvinklet trekant (lad os sige at vinkel C er ret), så får man fx:

sin(A)/a = sin(90)/c

og da sin(90)=1 kan man isolere sin(A) og få:

sin(A) = a/c

som netop er sinusrelationen for en retvinklet trekant..


Svar #2
09. april 2010 af sanoj122 (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.