Matematik

Funktionen f har forskriften HJÆÆÆLP!!

10. april 2010 af anyoung (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har lige brug for lidt hjælp,

Jeg har fået en opgave hvor i der står

Funktionen f har forskriften

f(x) = x^3 + 6x^2 +12x -4

A) gør rede for, at fukntionen f er voksende?

b) Gør rede for, at graden for f skifter krumning fra konkav til konveks?

Grafen for fukntionen f har to tangenter med hældningskoefficienten 3.

c) Bestem en ligning for hver af disse to tangenter?

Jeg har ikke rigtig været med til at gennemgå emnet, men ville mene at svar til A er: Funktionen er voksende fordi det er en 3 grads ligning? :/

jeg aner ikke hvad Konkav og konveks er? :(

Hvis der nogen der gider hjælpe vil jeg være meget taknemlig,

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af mathon

A) gør rede for, at fukntionen f er voksende?

     hvilket gøres ved at eftervise
     at
           f '(x)≥0 for ∀x∈Dm(f)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2010 af mathon

konkav   = opad hul
konveks  = nedad hul


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2010 af mathon

benyt

          f '(x) = 3x2+12x+12 = 3(x2+4x+4)2 = 3(x+2)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. april 2010 af mathon

hulhed bestemmes af
                fortegnsvariationen for f "(x)


Skriv et svar til: Funktionen f har forskriften HJÆÆÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.