Matematik

Sider og vinkler.

11. april 2010 af [email protected] (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået stillet følgende opgave:

På et skibsværft bruger man et lasermåleudstyr til at foretage opmålinger på skibsdele i en montagehal. Lasermåleudstyret kan måle afstande til måle¬punkter på skibsdelene og registrere, hvor mange grader der er mellem sigte¬linjerne til målepunkterne.


På figuren er vist en plade, der har en hældning på 17,0° i forhold til gulvet. Desuden er der anført 2 målepunkter A og B. Lasermåleudstyret er anbragt i punktet L, og vinkel L er målt til 30,0°. Afstanden fra L til A er 7,83 m, og afstanden fra L til B er 11,98 m. Forlængelsen af sigtelinjen fra L til måle¬punktet B rammer gulvet i punktet C.

Bestem afstanden mellem målepunkterne A og B. 

Her har jeg tænkt mig at bruge: c^2= a^2+b^2-2*a*b*cos(c), men det giver et minus tal? Bruger jeg ikke den rigtige ligning?

Bestem den spidse vinkel, som sigtelinjen LC danner med gulvet.

Kan simpelthen ikke huske hvordan man gør, nogle der kan hjælpe?

Bestem længden af A C.

Har vedlagt fil.

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af peter lind

Det er den rigtige formel, du har brugt, så du må have lavet en fejl evt. tastefejl.

I trekant LAB kender du nu alle sider. Brug dette til at finde de manglende vinkler i trekanten. Du har så vinkel LAB +17º+v = 180º, hvor v er den søgte vinkel for sigtelinjen. Vinkel ABL er komplementær til vinkel ABC. Brug dette til at finde vinkel ABC. I trekant ABC kender du nu 2 vinkler  og en side. Så kan du finde resten i trekanten.


Svar #2
11. april 2010 af [email protected] (Slettet)

 Okay, mange tak!

Men hvergang jeg regner den først ud giver den -9,128?

Skriver 11,98+7,83-2*11,98*7,83*cos(30)

Kan ikke rigtigt forstå det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2010 af Proprium (Slettet)

IABI = l = √(11,982 + 7,832 - 2 · 11,98 · 7,83 · cos(30,0)) = ...

Prøv med det.


Svar #4
11. april 2010 af [email protected] (Slettet)

 Selvfølgelig selvfølgelig! TAK!


Svar #5
11. april 2010 af [email protected] (Slettet)

 Jeg kan ikke helt finde ud af opgave b, med den spidse vinkel? Nogle der kan hjælpe?

Kender nu også IABI = 14,14


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. april 2010 af Proprium (Slettet)

Hmm ... 14,14?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. april 2010 af peter lind

#5 se #1


Svar #8
11. april 2010 af [email protected] (Slettet)

Ja jeg har set, jeg forstår det bare ikke helt.. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. april 2010 af peter lind

Brug cosinusrelationen til at finde vinkel LAB (i trekant ABL). For det øvrige se på den tegning, du har vedlagt.


Svar #10
11. april 2010 af [email protected] (Slettet)

Ja men jeg har jo kun 1 vinkel og 1 side? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2010 af peter lind

I trekant ABL har du samtlige sider(du har jo lige fundet siden AB) og en vinkel.


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, i trekant ABL kender du alle tre sider samt vinkel L (den er ikke vigtig her). Brug de tre sider til bestemmelse af vinkel LAB.


Skriv et svar til: Sider og vinkler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.