Matematik

2 gradsuligheder

11. april 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heeej mennesker :)

jeg er helt lost i´det her spørgsmål, fatter det ikke:S

1). Bestem a, så uligheden 1/2x2 + 1/2x - 1 ≤ 2x2 + 8x + a har løsning [1,2]

2). Rumfanget af en terning er 940.000 større end arealet ag terningens overflade. Bestem den eksakte værdi af terningens sidelængde.

Håber i har lyst til at hjælpe mig med det her og forklar det for mig :)

på forhånd taaak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

1)

Der er noget galt i din opgaveformulering. Det tilhørende 2.-gradsligning er

3/2 x2 + 15/2 x + a + 1 = 0 .

Den tilhørende parabel er > 0 når x er mindre end den mindste rod eller x er større end den største rod. Det kan aldrig blive det lukkede interval [1 ; 2] .

2) Opgaven er lidt dårligt formuleret, da et rumfang ikke umiddelbart kan sammenlignes med en overflade, da de har forskellig dimension. Men hvis vi regner dimensionsløst, kan du kalde terningens sidelængde for x . Da har du

x3 = 6x2 + 940.000 ,

hvilken ligning du så skal løse. Ved at prøve efter, ser man, at x = 100 er en løsning i ligningen.


Skriv et svar til: 2 gradsuligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.