Matematik

MATEMATIK. HJÆLP!

11. april 2010 af ThatBoy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg kan ikke finde ud af denne opgave ....... har glemt det hele og jeg har prøve i morgen i opgaver uden hjælpemidler. denne kan jeg forstå

Hjælp

Vedhæftet fil: opgave 16.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du sætter x+1 ind i den øverste ligning i stedet for y og løser ligningen, og når du har fundet x, kan du finde y


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2010 af Kemosh (Slettet)

Linjen går igennem cirklen to steder, heraf er der to skæringer.

Du skal bare sætte ligningerne overfor hinanden, så får du en andengradsligning for både x- og y-koordinaterne.

Den negative løsning til begge andengradsligninger er så dit ene koordinatsæt, der indikere en skæring og den positive løsning til begge andengradsligninger er så dit andet koordinatsæt, der indikere en skæring.

Dit facit skal være (2,3) og (-2,-1).

Tip: Cirklens ligning kan omskrives til (x-2)2 + (y+1)2 = 16


Svar #3
11. april 2010 af ThatBoy (Slettet)

Jeg tror, det hjalp. Tusind tak


Svar #4
12. april 2010 af ThatBoy (Slettet)

Kermosh. Er det ikke muligt du kan indskrive et dokument hvordan det skal laves????? Så har jeg en kladde til det. Jeg får det ikke til at passe.....


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2010 af Kemosh (Slettet)

hehe jeg har ikke regnet det ud i praksis, tip: brug geogebra, et freeware til grafiske illustrationer i et to-dimensionalt koordinatsystem.

der er både hjælpeværktøjer og mulighed for at skrive ligninger rent ind, det kan også finde differentialkvotienter til funktion og integralet og hvis du har en god grafisk forståelse kan man sagtens bruge det til at løse mange ligning.

Jeg ligger et billed af hvad jeg fik, da jeg havde tastet ligningerne på deres rå form ind, dog har jeg bedt den om at finde de viste skæringer og om at vise værdierne i stedet for en konstant.

Vedhæftet fil:geogebra illustration.png

Svar #6
12. april 2010 af ThatBoy (Slettet)

Hvad får du diskriminaten til?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2010 af Kemosh (Slettet)

Her er fremgangsmåden; for x-koordinaterne:

(x-2)2+(y+1)2=16 <--> y=x+1

16=(x2+4-4x)+((x+1)+1)2=x2+4-4x+(x+2)2=x2+4-4x+(x2+4+4x)=2x^2+8

16=2x2+8 --> 0=2x2-8=f(x)

f(x)=2x2-8 er så andengradsligningen.

Undskyld, hvis det ikke er nok hjælp, men smutter nu


Svar #8
12. april 2010 af ThatBoy (Slettet)

tak for hjælpen.......


Skriv et svar til: MATEMATIK. HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.