Matematik

population vokser med 2,1%

13. april 2010 af archenemy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en bestem population gælder, at der til et bestemt tidspunkt er 25000 individer i populationen, endividerer gælder, at populationen vokser med 2,1 % pr. år.

a.) opstil en model der beskriver sammenhængen mellem tiden (målt i år) og antallet af individer i populationen.

Nogle der kan hjælpe mig med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Ved du, hvilken model du skal opstille? Se på oplysningerne i opgaven, læg især mærke til, at "populationen vokser med 2,1 % pr. år".


Svar #2
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

er det noget med at

individer =x* 25000+2,1/100+1?

tror at

x= tiden målt i år

y= individer

Jeg ved ikke hvad det er for en model, regner med at det måske kunne være en graf eller en tabel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Hvis jeg siger f(x) = b · ax, hvad siger du så? Hehe.


Svar #4
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

så siger jeg :P

f(x)= 25000*2,1^x

:P?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Forhåbentlig ikke 2,1x? Prøv igen. :)


Svar #6
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

hvad så med 2,1 * 25000^x 

:D?


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Uha, nej da. Hehe.

Hvis jeg nu siger fremskrivningsfaktor - HVAD siger du så? :)


Svar #8
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

amen hvad **** :P

hmm, a er fremskrivningsfaktoren,? Men så ved jeg ikke mere,

at y *a når x stiger med en, men så kender jeg ikke mit y eller a ?!


Svar #9
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

f(x)= 25000*(1+0,21)^x?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

a er fremskrivningsfaktoren, ja. Hvis du kender en procentvis ændring - her en stigning - hvordan beregner du så a?


Svar #11
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

jamen ganger 25000 med 2,1?


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, nej. Se #9.


Svar #13
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

Er #9 rigtigt? og ændre 1-tallet sig aldrig?



Brugbart svar (0)

Svar #14
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Nej, altså, hehe. Skal du finde din fremskrivningsfaktor, skal du gøre følgende:

a = 1 + procentdelen/100

Du ved, at der er tale om en procentvis stigning på 2,1% - procentdelen er altså lig med 2,1%. Hvad bliver a så?


Svar #15
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

jamen det bliver så 1,21?


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Hm, hm. Hvad er 2,1/100?


Svar #17
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

0,021.

Ej men jeg er da også helt retarderet til matematik.

Ville ønske jeg kunne sige, at jeg havde talenter et andet sted :D


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Haha. Bare du finder ud af det! :)


Svar #19
13. april 2010 af archenemy (Slettet)

Tror den er fesen ind nu. Tak for hjælpen, håber du gør det af interesse :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. april 2010 af Proprium (Slettet)

Det gør jeg skam. :) Har du fundet ud af, hvad funktionen kommer til at hedde?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.