Fysik

Hjælp til opgave om hastighed! Hund - Hare

14. april 2010 af tinnnnn (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En hund løber efter en hare. Hundens hastighed er 12 m/s, og harens hastighed er 5,0 m/s. På et tidspunkt så har haren et forspring på 25 m, hvor lang tid går der, før hunden har indhentet haren?

Er det 2 ligninger med 2 ubekendte ? eller?

For som jeg har forstået så ser formlerne sån ud:

S(t)=Vo * t + So

Hunden: S(t)=12t og Haren S(t)=5t+25


Svar #1
14. april 2010 af tinnnnn (Slettet)

 Eller skal jeg sætte 12*t=5*t+25 også finde t? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Set fra hundens inertialsystem nærmer haren sig hunden med hastigheden 12 m/s - 5 m/s = 7 m/s. Haren skal bevæge sig 25 m. Det tager

25 m /(7m/s) = 25/7 s = 3 4/7 s .


Skriv et svar til: Hjælp til opgave om hastighed! Hund - Hare

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.