Matematik

ligning

15. april 2010 af luu14 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej alle

håber jeg lige kan få noget hjælp

2x=3x-4

er ligeglad med resultatet, men vil godt have forklaret, hvordan man løser den. 

på forhånd tak : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2010 af PeterValberg

2x = 3x - 4    Du skal have x'erne samlet på den ene side af lighedstegnet og de "almindelige" tal på den anden
2x - 3x = 3x - 4 - 3x  Træk 3x fra på begge sider
-x = -4
-x·(-1) = -4·(-1)  gang begge sider med -1
x = 4   SÅDAN

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. april 2010 af luu14 (Slettet)

ok ak for hjælpen


Svar #3
15. april 2010 af luu14 (Slettet)

kan du også lige fortælle mig hvad "afbildes" betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2010 af PeterValberg

det betyder, at du skal tegne det pågældende udtryk i et koordinatsystem, skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Ved en funktion y = f(x) afbildes x på y .


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.