Matematik

HJÆLP MATEMATIK!

16. april 2010 af Julie-G-K (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg skal have hjælp til fælgende opgaver:

Hævparenterserne:

1. (a-8)+(4a+9)

2. (3x+5)-(x+1)

Gang ind i parenterserne:

1. 8+3 (2x-2)

2. 2x-2(4x-3)

Og: 4<x+4<16=


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2010 af Nielssonnich (Slettet)

 1. Plus-paranteser kan hæves uden videre så du får:

(a-8)+(4a+9) = a-8+4a+9 = 5a+1

2. Den første parantes er en plus-parantes mens den anden er en minus-parantes. Når man hæver en minus-parantes ændres alle fortegn i parantesen:

(3x+5)-(x+1)=3x+5-x-1=2x+4

1. Tallet uden for parantesen ganges bare ind i begge led:

8+3(2x-2)=8+3·2x-3·2=8+6x-6=2+6x

2. Samme som før men denne gang er der minus foran, så reglen om en minus-parantes gælder:

2x-2(4x-3)=2x-(2·4x-2·3)=2x-(8x-6)=2x-8x+6=6-6x

I den sidste trækker du bare 4 fra gennem hele uligheden:

4<x+4<16 <=>

4-4<x+4-4<16-4 <=>

0<x<12


Skriv et svar til: HJÆLP MATEMATIK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.