Matematik

Hjælp til at finde areal af en frikant.

17. april 2010 af Monique1988 (Slettet)

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det. Er kørt helt fast med denne her opgave.

Jeg skal finde areal af en firkant ABCD.

Sidelængde AB= 25,7, BC= 25,1, CD= 23,8. Vinkel D= 94grader og diagonalen AC er 38,2.

Er der nogle der er søde at hjælpe mig med denne her opgave, gerne trin for trin.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Med de mål skulle den væe til at tegne op på et kvadreret papir.


Svar #2
17. april 2010 af Monique1988 (Slettet)

Okay, og så bare tælle?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Nej, ikke bare tælle. Men en tegning viser dig lettere, hvordan du kan konstruere firkanten.

Start med at konstruere vinkel D, dvs. afsæt en vinkel på 94º. Længden CD er kendt, så afsæt CD ud ad det ene af vinkel D's ben. Diagonalen AC er kendt, så punkt A på vinkel D's andet ben kan findes. Tilbage er så at finde punkt B ud fra længderne AB og BC. Arealet af firkant ABCD findes nu som summen af arealerne af de to trekanter ABC og ACD. I trekant ABC kendes de tre sidelængder. Brug. f.eks. Herons formel til at beregne dens areal. I trekant ACD kendes de to sidelængder og en vinkel. Brug en cosinusrelation til at bestemme den tredje side og dermed trekantens areal.


Skriv et svar til: Hjælp til at finde areal af en frikant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.