Matematik

matematik eksamen

04. juni 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej!

Jeg vil spørge om der er nogen, som vil give mig gode råd til matematik mundtlig eksamen, hvad skal man start med at sige f.eks. hvis man kommer op i funktion eller eksponentiel udvikling osv.
Vil du give mig nogle eksampler (spørgsmål og svar) for forskellige emner.

Jeg håber at I forstår hvad jeg mener, hjælp!!!

På forhånden tak.
mvh.
MS

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. juni 2003 af krelle (Slettet)

Jeg var oppe sidste år i årsprøve og skal op i år i eksamen.
Det jeg lærte sidste år var at man skal tage det stille og roligt, og huske at starte med definitionerne. Altså hvis du kommer op i eksponentiel udvikling, så skriver man selvfølgelig f(x)=b*a^x til at starte med. Og så kan man gå udfra det.
Sidste år kom jeg op i rumgeometri. såvidt jeg kan huske var der overskriften, og så nogle beviser(kan ikke huske om det var stikord eller jeg skulle ind på den!!!).

Brugbart svar (1)

Svar #2
04. juni 2003 af uniQue (Slettet)

jeg kom i trigonometri (cos/sin/tan) sidste år (1g) og jeg fik 11 muhaaa:)!

Ja det er vigtigt man får slappet af og får sagt noget fornuftig. Det er ikke som i dansk, hvor man bliver bedømt på hvor meget man siger, her bliver man bedømt på værdien af det man siger.

Hvis du f.eks. kom op i eksponentieludvikling, så lige når du kommer ind i eksaminationslokalet, så lægger du først notepapiret på bordet (kig så lidt som muligt ikke på den, jeg kiggede slet ikke på den), så går du hen til tavlen tager kridtet, og vender tilbage til bordet, så fortæller du om hvad du har trukket, og hvad du vil fortælle/vise. F.eks. "jeg trukket et spørgsmål om "eksponentielt udvikling", jeg starte med redegøre for en ekspontielt udviklingen, hvorefter jeg vil komme ind på sammenhængen mellem renteregning og eksponentielt udvikling funktionen og hvis jeg til sidst har tid jeg også komme ind på xxxx (altså de ting du skal gøre står på eksamen spørgsmål, men man når som regel ikke det hele, man vælger derfor selv nogle ting man vil komme igennem - men man skal ikke kun vælge de "nemme" beviser). Så går du igang du opskriver eksponentielt udvikling funktionenen f(x)=b*a^x, du redegøre så for b og a, og a's betydning når a>1 a<1 a=1 osv... altså det er vigtig at du tager tingene stille og rolig, snakker langsomt, og du skal tale matematisk, altså bruge matematiske begreber til at udtrykke!!! altså jeg gider ikke skrive mere, jeg skal se film nu, du må skrive hvis du har nogen spørgsmål!!

Svar #3
05. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der nogen der ved hvor meget tid man har til forberedelse og hvor lang tid man bliver eksamineret i matematik på 3-årigt matematisk A niveau? Vi har ikke fået noget af vide af vores matematiklærer.

Svar #4
05. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

hej koeffe.
Du kan læse det i bekendtgørelsen hvor mange der eksamineres i timen. Men jeg er ret sikker på at du har en halv times forberedelse og en halv times eksamination. Det mener jeg der er ved alle A-niveauer i matematik. Jeg havde i hvert fald på 1-årigt A-niveau.

Svar #5
10. juni 2003 af SP anonym (Slettet)

Malene - ...som jeg kan finde hvor?

Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juni 2003 af Lurch (Slettet)

man har lige som alle andre eksaminer 20-23 minutter til forberedelse og omkring 20 min inde til eksaminationen

Brugbart svar (1)

Svar #7
10. juni 2003 af RE (Slettet)

jeg er nu ikke helt enig. Der eksamineres 2 elever i timen.
jf
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/lov/bilag23.htm?menuid=150555

Brugbart svar (1)

Svar #8
10. juni 2003 af Lurch (Slettet)

Hmm, manden har jo ret. Men ændringen er jo kun positiv!

Skriv et svar til: matematik eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.