Matematik

Hjælp til en opgave?

17. april 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg forstår ikke opgaven. Er der ikke en der vil forklar mig hvad a og b fortæller i denne opgave ?

på forhånd tak.


Svar #1
17. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

Jeg glemte at indsætte opgaven ind, det er opgaven:

Udvkling i verdensrekorden i diskokat kan i perioden 1975-2006 beskrives ved funktionen

L(x)=0,18x+69

hvor L(x) er kasterekoden i meter, og x antal år efter 1975

a) bestem kastrekorden i år 2005, og beskriv hvilken information konstanterne 0,18 0g 69 giver om verdensrekorden i diskokast.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

FInd først, hvor mange år 2005 er efter 1975: x = 2005-1975 . Brug dette x i forskriften for L(x) til at beregne kasterekorden i 2005.


Svar #3
17. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

Ok men hvad fortæller tallene a og b? altså 0,18 og 69?

ps. jeg så ikke du svarede her, derfor var jeg nød til at stille spørgsmål igen:)


Svar #4
17. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

Der er 30 år, men hvordan taster jeg det ind på solve?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal da ikke bruge lommeregner til den slags hovedregning. Indsæt x=30 i forskriften og regn det ud.

L(30) = 0,18·30+69 = 5,4+69 = 74,4.

Men kan du ikke selv se, at 69 er rekorden for x=0, altså i 1975, og at rekorden vokser med 0,18 pr. år.


Svar #6
17. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

Vi plejer jo altid at solve.

Men taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er jo altid grænser for, hvor stor en kanon man skal bruge til at skyde gråspurve, for nu at fordreje et gammelt mundheld.


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.