Matematik

Matematik ?

17. april 2010 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke noget af den opgave.

En der vil hjælpe mig?

på forhånd tak..

Vedhæftet fil: OPGAVEN.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2010 af Maria_Webb (Slettet)

Altså i opg. a) skal du først finde frem til vinklen C, og det gør du ved at sige:

180-56-80= vinkel C

Så kan du bruge sinusrelationerne til at finde siden BC (som ogaå kan kaldes "a")

sin(10) / sin(C) * sin(A) = a (eller BC)

Og så har du fundet siden. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2010 af Maria_Webb (Slettet)

Og opg b)

Her kan du bruge cosinusrelationerne til at finde frem til siden BC (også kaldet "a") i trekanten ABD.

a^2=b^2+d^2 - 2*b*d*cos(A)

Og så finder du a ved at tage kvardratroden af a^2.. : ) Og så har du siden BC.

Håber det hjalp.


Svar #3
17. april 2010 af 91Sarah (Slettet)

Mange tak skal du have.

Men jeg forstår ikke hvor denne formel kommer fra : sin(10) / sin(C) * sin(A) = a ?

Den har jeg ikke set før.

Hvorfor sin10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2010 af Maria_Webb (Slettet)

Hov, min fejl. :P

det er: 10 / sin(C) * sin(A) =a

det er fra sinusrelationerne: a / sin(A) = b / sin(B)

:D


Skriv et svar til: Matematik ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.