Matematik

hvad er forskellen på de 3 vækstmodeller?

17. april 2010 af sarah0 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er forskellen på de 3 vækstmodeller: Lineær, eksponentiel og potens? hjæææææælp : -(


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2010 af Duffy

Forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2010 af ramme2 (Slettet)

lineær: funktionen afbildes grafisk som en ret linie    y = ax + b  a og b er konstanter x og y er variable. Stiger og falder med samme værdi

eksponentiel  y= b*ax   funktionen stiger eller falder med samme procentsats. a er fremskrivningsfaktoren. Den kan også udtrykkes som a=1+r hvor r er den tilvækst funktionen stiger med.  y og x er variable . Bemærk at potensen x er variabel.

Eksempel på eksponentiel vækst. Befolketallet i en storby er nu 1.000.000 og stiger med 5% om året. Opstil en regneforskrift for storbyens indbyggertal i fremtiden.    a =1+5%     a=1+0,05   a=1,05      y=1.000.000*1,05x

Potensfunktioner er funktioner hvor potensen er konstant foreksempel andengradsfunktioner


Svar #3
17. april 2010 af sarah0 (Slettet)

hvad er andengrads funktioner ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2010 af mathon


Skriv et svar til: hvad er forskellen på de 3 vækstmodeller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.