Matematik

Reduceringsopgaver (2)

18. april 2010 af Frederik0927 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg har problemer med to reduceringsopgaver, som vi har fået i vores færdigshedsregning... ville være dybt taknemlig hvis der var nogen der lige hurtigt kunne hjælpe mig :D!

3 * (5a- 2b) - 2b

(a - 2)*(3 + a)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Kemosh (Slettet)

det eneste du skal gøre er at gange parenteserne ud og det får du selv lov til. Parenteserne der står ganget med hinanden er lidt specielle, her skal du gange igennem med hver af ledene, f.eks:

(a - 7)(4 - a), her kunne man først gange 4 over i parentesen til venstre (dvs. (a-7)) og efterfølgende gange -a ind i samme parentes og lægge udtrykkende sammen:

4 ganget med (a-7) = (4a-28) og -a ganget med (a-7) = (-a*a+7a) og summen af det:

(4a-28)+(-a2+7a) = 4a-28-a2+7a

Håber det hjælper


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2010 af Proprium (Slettet)

1.

3(5a-2b)-2b =

15a - 6b - 2b =

15a - 8b

2.

(a-2)(3+a) =

3a + a2 - 6 - 2a =

a + a2 - 6


Svar #3
18. april 2010 af Frederik0927 (Slettet)

Så hvis jeg har forstået ret, skal jeg sige:

3 * (5a - 2b) - 2b =

15a - 6b - 2b =

15a - 8b

og

(a + 2) * (3 + a) =

3a + 6 + a2 + 2a =

5a + a2 + 6

Eller er det helt skudt ved siden af?


Svar #4
18. april 2010 af Frederik0927 (Slettet)

Undskyld, #2 var rigtigt omkring opgave nr. 2. Tak for hjælpen i to :D!


Skriv et svar til: Reduceringsopgaver (2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.