Matematik

Vektorregning, to vektorer er givet

18. april 2010 af KingK (Slettet)

Om to vektorer a og b gælder at,

|a| = 7 og |b|=5 og vinkel(a,b) = 60 grader.

Beregn |a-b|.

a og b er selvfølgelig vektorer, og så skal der være pile over dem.

 Men vil i lige hjælpe mig??? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af peter lind

|a-b|2 = (a-b)2 = a2+b2-2a·b


Svar #2
18. april 2010 af KingK (Slettet)

hvad har det med vinklen at gøre? vinklen skal vel også have noget at sku have sagt ;) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan også skrive vektorer med fedt ved at bruge redigeringsboksen her. Ud fra oplysningen vinkel(a,b) = 60 grader kan vi beregne skalarproduktet ab, idet

ab = |a||b|cos(a,b) = 7·5·1/2 = 35/2

Benyt nu definitionen på længden af en vektor til at beregne |a-b|

|a-b|2 = (a-b)2 = (a-b)•(a-b) = aa + bb - 2(ab) = |a|2 + |b|2 - 2(ab)

    = 72 + 52 - 2·35/2 = 49 + 25 - 35 = 39 , så

|a-b| = √39


Skriv et svar til: Vektorregning, to vektorer er givet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.