Matematik

funktion

18. april 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
jeg har fået stillet dette spørgsmål


Figuren viser grafen for funktionen f (x) = ax2+bx+c.
(a) Begrund ud fra grafen fortegnet for hvert af tallene a, c og d, hvor d betegner diskriminanten.

og kan simpelthen ikke finde ud af den

går ud fra i kan klare den uden figuren
 

på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis a er positiv, vender parabelen grenene opad. Hvis a er negativ vender grenene nedad.

c er y-koordinaten, hvor parabelen skærer y-aksen.

Endelig aflæser man fortegnet for diskriminanten ud fra antallet af rødder. 2 rødder: d > 0 ; 1 rod: d = 0; ingen rødder: d < 0.


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. april 2010 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2011 af Metteaugustin (Slettet)

hold da kæft mathon, du er da for sej, det er lige det problem jeg også sad med.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Smider lige et billede ind af en graf i et dokument, da jeg står med en opgave af samme art og jeg ikke helt forstår ovenstående :-) Håber i vil hjælpe og vise, hvorledes man kunne beskrive grafen, altså hvad fortegnet for a, c og d er, når d er diskriminanten.

Vedhæftet fil:Graf.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2012 af mathon

       a<0 og d>0

                              


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Af grafen ser man, at der er to rødder, så d > 0 .

Parabelen vender grenene nedad, så a < 0.

For x = 0 er y > 0 , så c > 0.

Hældningen af tangenten til grafen, hvor den skærer y-aksen (x = 0) er negativ, så b < 0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. marts 2012 af J,WJ (Slettet)

Nå ok!! Nu forstår jeg godt hvordan jeg skal se på det hele! Mange tak :D


Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.