Matematik

Trapez

19. april 2010 af Kamelkalle (Slettet)

I et ligebenet trapez ABCD er lABl = lCDl og vinkel BAD = 45°. Det oplyses endvidere, at arealet af ABCD er 10. h er højden i trapezet.

a) Bestem lABl udtrykt ved h, og bestem omkredsen af trapetzet som funktion af h.
 

Først; hvordan bestemmer jeg lABl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af juliejensen1995 (Slettet)

det jo op til dig :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Trapezets højde h er katete i en retvinklet trekant, hvor AB er hypotenusen og den ene vinkel er 45º. Her af ses, at

|AB| = h√2 .

Vived også, at  |CD| = |AB| .

Trapezets areal er

T = h·(|BC| + |AD|)/2 = 10 . Heraf fås trapezets omkreds P til

P = |BC| + |AD| + |AB| + |CD| = 20/h + 2h√2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2011 af Hansenhans123 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af cecilie114 (Slettet)

Hvor kommer kvadratrod2 fra?

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kommer fra Pythagoras anvendt i en ligebenet, retvinklet trekant. Når den ene vinkel i en retvinklet trekant er 45º, er trekanten ligebenet, dvs de to kateter har samme længde.


Skriv et svar til: Trapez

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.