Matematik

Hjælp til to opgaver - differentialligninger

19. april 2010 af Fzang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Den ene opgave:

En funktion f med definitionsmængden R er løsning til differentialligningen

dy/dx = y*(x2-9), y>0

Og grafen for f går gennem punktet P(2,2).

a) En tangent går gennem P, hvor dennes ligningen bestemmes til at være y=-10x+22 (har jeg selv regnet ud)

b) Bestem monotoniforholdene for f (hvordan?)


Den anden opgave:

En funktion f er løsning til differentialligningen

y ' =2x+5-y

og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen for f

a) Bestem en forskrift for f (hvordan?)

Hvis nogen lige kunne hjælpe mig på vej ville det være en kæmpe hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af dnadan (Slettet)

b) Den afledede er givet ved differentialligningen, da y altid >0 afhænger fortegnet af y' altså af (x^2-9), dvs.

Hvis (x^2-9)>0 => y'>0

Hvis (x^2-9)=0=>y'=0 (extremum)

Hvis (x^2-9)<0 => y'<0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

Den ene opgave:
                            f '(x) = y·(x2-9) = y·(x+3)(x-3)

brug nulreglen til beregning
af
                            f '(xo) = y·(xo+3)(xo-3) = 0    y>0

og udred monotoniforholdene


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af mathon

Den anden opgave:

længere udredning som ender
i
                 f(x) = 2·e-x-2 + 2x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2010 af mathon

detaljer
se
 

Vedhæftet fil:differentialligning_7.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af mathon

korrektion for sluttelig forglemmelse af faktor 2

Vedhæftet fil:differentialligning_7.doc

Skriv et svar til: Hjælp til to opgaver - differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.