Matematik

Hjælp til matematik!

20. april 2010 af Julie-G-K (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har svært ved at æøse disse lininger:

1. (x+1) * (x+1) =

2. (2x-1) * (x+2) =

3. 2 ½ X + 10 = 20 = ?X er det ikk fire

4. 4x - 4 < 0= 4x < 4 er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2010 af PeterValberg

1)  kvadratsætning:  kvadratet af en to-leddet størrelses sum er lig med kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus det dobbelte produkt.

(x+1)(x+1) = (x+1)2  altså kvadratet på en to-leddet størrelse, derfor kan kvadratsætningen bruges:

(x+1)(x+1) = x2+1+2x

2) (2x-1)(x+2) = 2x2 + 4x - x - 2 = 2x2 + 3x - 2

man ganger to parenteser ved at gange hvert led i den ene parentes med hver led fra den anden parentes.

3) jo (x = 4)

4) kan reduceres endnu mere

4x - 4 ≤ 0  ⇔ 4x ≤ 4   ⇔  x ≤ 1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.