Matematik

HJÆLP!! skal have hjælp til 2 opg.!

20. april 2010 af R4S (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg har brug for hjælp til følgende opgaver:

Øvelse 0,1

Sammenhæng mellem fugleungers alder T, når de er flyvefærdige, og deres vægt M, når de er flyvefærdige, kan beskrives ved formlen: T=45M0,25, 0,1<M<5, hvor T måles i døgn

a) Bestem alderen på en fugleunge, der er flyvefærdig når den vejer 0,1kg, og bestem vægten af en fugleunge, der er flyvefærdig, når dens alder er 27 døgn.

(pga. manglende tegn kan jeg ikke sætte en linje under krokodillebenene)

Øvelse 0,2

Massen af en klump af den radioaktive isotop Ni-63 bestemt ved

f(t)=2e-0,007534t

hvor t er tiden (målt i år), og f(t) er massen af klumpen (målt i gram)

a) Bestem halveringstiden, og bestem, hvor mange år der går, før massen af klumpen er 0,5g.

Mange tak til dem der giver en hånd med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af AMelev

Øvelse 0,1

T = alder (døgn) og M = vægt (kg?) Du angiver ikke enheden for vægten, så hvis den er g, må du omregne 0,1 kg til g.
1. delspørgsmål kan oversættes til
Bestem T, når M = 0.1 (indsæt M-værdien og beregn)
2. delspørgsmål kan oversættes til
Bestem M, når T = 27 (løs ligningen)
Husk at svare på de stillede spørgsmål, når du har beregnet M og T.

Øvelse 0,2

t = tid/år og f(t) = masse/g

Halveringstid (2 metoder)
1) f er en eksponentialfunktion, som kan omskrives via potensreglerne til 2(e-0,007534)t
Grundtallet er altså a = e-0,007534. Det kan du så benytte i formlen for halveringstid.
2) f(0) = 2. Du kan så løse ligningen f(t) = 1, for at se, hvor lang tid, der går, før massen er halveret fra 2g til 1g.

Massen 0,5g (2 metoder)
1) kan oversættes til: Bestem t, så f(t) = 0,5 - altså løs ligningen
2) Du kan også benytte halveringstiden: 2→1→0,5. Massen halveres 2 gange, så der går 2 halveringstider.
 


Svar #2
20. april 2010 af R4S (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: HJÆLP!! skal have hjælp til 2 opg.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.