Matematik

Omskrivning af log formel:

20. april 2010 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan omskriver jeg denne formel:

log E= 2,4*M-1,2.
(det med log driller mig)

Jeg skal isolerer M


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Blueoil (Slettet)

log E= 2,4*M-1,2

Plus med 1,2

Dernæst divider med 2,4

Derved:

((log E) + 1,2) / 2,4 = M


Svar #2
20. april 2010 af ShaneM (Slettet)

Så jeg skal slet kke tage log E på den anden side rigtigt?
Man tager bare hele ledet? Det var da mere simpelt end jeg troede :) tak for hjælpen!


Svar #3
20. april 2010 af ShaneM (Slettet)

Tror jeg har misforstået opgaven.

Styrken af et jordskælv kan angives ved det såkaldte Richtertal. Sammenhængen mellem den energimængde E målt i Joule, et jordskælv frigiver, og Richtertallet m er givet ved følgende formel:
logE=2,4m-1,2
Bestem den energimængde et jordskælv med Richtertallet 6,5 frigiver.

Er det ikke E jeg skal isolerer ? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2010 af mathon

du bad om isolering af M

men

               log(E) = 2,4·M-1,2

               E = 102,4·M-1,2
 


Skriv et svar til: Omskrivning af log formel:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.