Fysik

elektrisk kredsløb

21. april 2010 af klinki (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har brug for hjælp til denne opgave som jeg virkelig ikke forstår:

I industrielle målesystemer anvendes ofte såkaldte Pt-100 termofølere. Disse består af en platintråd, som har resistansen 100? ved 0?.


Beregn en Pt-100 følers resistans ved 100?, 250? og 600?.
 

tusind millioner tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af mathon

   en Pt-tråd
   med tværsnitsareal 1 mm2
   og resistansen 100 Ω
   er 926 m lang

                        så det er næppe det, de 100 betyder

                   


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2010 af mathon

men hvis det er muligt at fremstille
en Pt-tråd med et tværsnitsareal på omkring 10-6 mm2,
kan det godt passe

beregningen bliver

              R(t) = (100 Ω)·(1+(0,0038 C-1)·t)


Svar #3
21. april 2010 af klinki (Slettet)

i industrielle målesystemer anvendes ofte såkaldte Pt-100 termofølere. Disse består af en platintråd, som har resistansen 100Ω  ved 0o C.

der var fejl i hvad jeg havde skrevet. men der er jo ikke oplyst størrelsen af tråden :S


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2010 af mathon

              R(100 C) = (100 Ω)·(1+(0,0038 C-1)·(100 C))

              R(250 C) = (100 Ω)·(1+(0,0038 C-1)·(250 C))

              R(600 C) = (100 Ω)·(1+(0,0038 C-1)·(600 C))


Svar #5
21. april 2010 af klinki (Slettet)

jeg takker dig mange gange. :D


Skriv et svar til: elektrisk kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.