Matematik

Opsætte en funktion

21. april 2010 af sille83 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan kan jeg opsætte en funktion ud fra dette? Og evt. stille flere spørgsmål til det/flere udregninger?:

Omkreds af en kildemoses damecykel 28 tommer:
1 tommer svarer til 2,54cm, så tommer til cm er = 28 tommer*2,54 Altså= 71,12 cm Svarer til hjulets/cirklens diameter
Omkreds= pi*diameter 71,12cm omkreds= 223,32 cm

Omkreds af punky legecykel 16 tommer:
Tommer til cm= 16 tommer*2,54 Altså= 40,64 cm
Omkreds= pi*diameter 40,64cm Altså= 127,61 cm


I forhjulet sætter to magneter. Hver gang en magnet passerer forgaflen blinker forlygten en gang.
Ifølge loven skal forlygten blinke mindst 120 gange i minuttet.

Kildemoses damecykel
Hvor mange omgange hjulet skal køre for at få 120 blink i minuttet, når der er 2 magneter = 120 blink i minuttet/2 magneter. Altså= 60 omgange
De 60 omgange lavet om til meter i minuttet er= 60 omgange*hjulets omkreds 223,32cm Altså= 13399,2 meter i minuttet
Det er så i km/time= 1000/meter i miut 13399,2*60 Altså= 4,48 km/time

Punky legecykel
De 60 omgange lavet om til meter i minuttet er= 60 omgange*hjulets omkreds 127,61cm Altså= 7656,6 meter i minuttet
Det er så i km/time= 1000/meter i minut 7656,6*60 Altså= 7,84 Km/time
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af fonslet (Slettet)

En omgang per sekund giver de 120 blink per minut.

Hvis omkredsen er 2 meter vil det derfor være nødvendigt at køre 2m/s.

Omregning mellem m/s og km/t gøres ved at gange med 3,6.

2m/s er derfor 7,2 km/t.

Håber det hjælper


Svar #2
21. april 2010 af sille83 (Slettet)

Men mit er jo m/min eller har jeg regnet  det helt forkert ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af fonslet (Slettet)

"De 60 omgange lavet om til meter i minuttet er= 60 omgange*hjulets omkreds 223,32cm Altså= 13399,2 meter i minuttet"

13399,2 cm i minuttet ikke meter i minuttet.

Dvs 133,992 m i minuttet

Dette er lig 0,133992 km i minuttet da der er 1000 meter på en kilometer.

dette er lig 8 km/t da der er 60 minutter per time og 60*0,133992=8,04.


Skriv et svar til: Opsætte en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.