Kemi

Liter til gram

21. april 2010 af EmilieBN (Slettet)

 Hej. Jeg skal omregne 2 liter minimælk til gram. 
Er det så bare 2000 gram? eller ja 2 kg? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Ja, når du har med mælk at gøre, kan du blot omskrive 2 liter mælk til 2000 gram, men dette skyldes kun, at mælk har ca. samme densitet som vand. Husk: gram er en betegnelse for masse, hvor liter er en betegnelse for volumen/rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2010 af mathon

egentlig
                 m = V·ρ

                 m = (2 L)·(1 kg/L) = 2 kg


Skriv et svar til: Liter til gram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.