Matematik

Hjælp, matematik, tak!

21. april 2010 af Bænkebider (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej folks, jeg har et problem, som jeg håbede, at nogen derude kunne hjælpe med.

Jeg har en trekant 7 med nogen sider, jeg har fået angivet.

Da jeg ikke kan se trekanten, skal jeg afgøre om den er retvinklet eller ej, ved kun at have siderne?

Problem er, hvordan gør man det?

Siderne er: a = 90, b = 12,4 og c = 100,4

TAK PÅ FORHÅND!


Svar #1
21. april 2010 af Bænkebider (Slettet)

Tænker bare, skal jeg bruge pythagoras' sætning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2010 af Anxyous (Slettet)

Kender du Pythagoras' sætning a^2+b^2 = c^2?

Hvis ligningen går op, når tallene indsættes, vil det være en retvinklet trekant:

a^2+b^2 = 90^2 + 12,4^2 = 8100 + 153,76 = 8253,76.

Da kvadratroden af resultatet IKKE er 100,4, er trekanten ikke retvinklet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2010 af peter lind

Hvis det er en retvinklet trekant er den største side hypotenusen. Se om den opfylder Pytagoras.


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Brug cosinus-relationerne


Svar #5
21. april 2010 af Bænkebider (Slettet)

Anxyous, takker, havde også regnet med at man skulle bruge Pythagoras' sætning, var bare ikke sikker :)

Takker igen.


Svar #6
21. april 2010 af Bænkebider (Slettet)

Danner39, kunne du evt. fortælle mig hvordan man gør det? Bare ren nysgerighed :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. april 2010 af Anxyous (Slettet)

Cosinusrelationerne er ikke just 8. klasses niveau, men er defineret ved:
 

a^2 = b^2+c^2-2bc*cos(A)

b^2 = a^2+c^2-2ac*cos(B)

c^2 = a^2+b^2-2ab*cos(C)

De gælder for enhver vilkårlig trekant.


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Jeg troede du skulle bestemme alle vinklerne i din trekant. Men du kan jo evt. se wikipedia:

http://da.wikipedia.org/wiki/Cosinusrelation


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Jeg tror nu ikke det skulle være noget problem hurtigt at sætte sig ind i trigonometri i 8. klasse. Det er forholdsvist simpelt. cos(A) er blot defineret ved hypotenusen over den hosliggende katete.


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. april 2010 af Anxyous (Slettet)

Jeg tror nu ikke, at alle umiddelbart ville kunne gøre det. At forstå det ordentlig kræver først en ordentlig forståelse af Pythagoras sætning, samt cosinus, sinus og tangens til retvinklet trekant.

Nogle lærer vælger at smide det ind i løbet af 9. klasse, men ellers kommer det først i 10. / gymnasiet.


Svar #11
21. april 2010 af Bænkebider (Slettet)

Tak guys.


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2010 af Danner39 (Slettet)

Nej, alle vil ikke kunne lære det, hvilket skyldes manglende lyst til læring. Hvis man virkelig ønsker at tilegne sig viden om trigonometri, så vil man det også.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. april 2010 af Anxyous (Slettet)

Der er jeg helt enig.


Skriv et svar til: Hjælp, matematik, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.