Matematik

STX B Matematik december 2009. HJÆLP (:

21. april 2010 af miiakirk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, er kørt fast i den sidste opgave :(

Håber der er en der kan knække koden for mig, for jeg kan ikke selv,

På forhånd tak !

Opgave 13,

For en bestemt produktion kan sammenhængen mellem produktionshastigheden og
energiforbruget beskrives ved funktionen
f(x)=5,69⋅(x−67,2)0.5, 67,2<x<1050,
hvor f (x) er produktionshastigheden (målt i kg pr. time), og x er energiforbruget (målt i
MJ pr. time).
a) Bestem produktionshastigheden ved et energiforbrug på 420 MJ pr. time, og bestem
det energiforbrug, der svarer til, at produktionshastigheden er 130 kg pr. time.
Produktionseffektiviteten g(x) , målt i kg pr. MJ, er givet ved
g(x) f(x), 67,2 x 1050
x
= < <,
hvor x er energiforbruget målt i MJ pr. time.
b) Skitsér grafen for g, og bestem det energiforbrug, der giver den bedste
produktionseffektivitet.
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg kan ikke lige gennemskue, hvad du mener her:

g(x) f(x), 67,2 x 1050
x
= < <,
 

Måske du kan dechiffrere det for os.

I udtrykket for f(x), mener du der

f(x) = 5,69·(x-67,2)0,5 ,  67,2 < x < 1050 ?


Svar #2
21. april 2010 af miiakirk (Slettet)

For en bestemt produktion kan sammenhængen mellem produktionshastigheden og
energiforbruget beskrives ved funktionen
f(x)=5,69⋅(x−67,2)^0.5 , 67,2<x<1050,
hvor f (x) er produktionshastigheden (målt i kg pr. time), og x er energiforbruget (målt i
MJ pr. time).
a) Bestem produktionshastigheden ved et energiforbrug på 420 MJ pr. time, og bestem
det energiforbrug, der svarer til, at produktionshastigheden er 130 kg pr. time.
Produktionseffektiviteten g(x) , målt i kg pr. MJ, er givet ved
g(x) f(x), 67,2 x 1050

hvor x er energiforbruget målt i MJ pr. time.


b) Skitsér grafen for g, og bestem det energiforbrug, der giver den bedste
produktionseffektivitet.

giver det mere mening ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skriver

Produktionseffektiviteten g(x) , målt i kg pr. MJ, er givet ved
g(x) f(x), 67,2 x 1050

men det giver stadig ingen mening for mig. I stedet for bare at kopiere fra et andet dokument, hvor formatteringen måske ikke er kompatibel med formatet her, bør du lige tage lidt tid og tjekke, at det ser rigtigt ud.

Logisk set burde g(x) defineres som

g(x) = f(x)/x , for 67,2 < x < 1050 .

Er det dét, der menes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2011 af Eltoro2 (Slettet)

 #3 rigtigt

men hvordan løses opgave b? monotoniforhold?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs ligningen g'(x) = 0 .


Skriv et svar til: STX B Matematik december 2009. HJÆLP (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.